27 Mart 2017 Pazartesi

Muzlu Yulaf

Günaydın,
Bugün kahvaltımda muzlu yulaf vardı. Yulafı uzun süreli tok tutma özelliğinden dolayı kahvaltıda tüketmeyi seviyorum. Şimdi isterseniz birlikte yapımına bakalım...


 Malzemeler:
3 yemek kaşığı yulaf
1 su bardağı süt
1 adet yerli muz
1 tatlı kaşığı chia tohumu
Tarçın



Bu sefer yulafımı akşamdan hazırladım. Çünkü pişirerek yaptım. Tencereye yulafları koyduktan sonra 1 su bardağı sütü ekleyerek pişirelim. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, beklemeye bırakalım. Yulaflar iyice şiştikten sonra kasemize alıp, hemen tüketmeyecekseniz ılındıktan sonra dolaba koyabilirsiniz.  Tüketeceğiniz zaman üzerine 1 adet yerli muzu dilimlemeniz yeterli. Seviyorsanız 1 tatlı kaşığı kadar chia tohumu ve tarçın ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder