Günaydın,
Bugün kahvaltımda muzlu yulaf vardı. Yulafı uzun süreli tok tutma özelliğinden dolayı kahvaltıda tüketmeyi seviyorum. Şimdi isterseniz birlikte yapımına bakalım...
Malzemeler:
3 yemek kaşığı yulaf
1 su bardağı süt
1 adet yerli muz
1 tatlı kaşığı chia tohumu
Tarçın
Bu sefer yulafımı akşamdan hazırladım. Çünkü pişirerek yaptım. Tencereye yulafları koyduktan sonra 1 su bardağı sütü ekleyerek pişirelim. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, beklemeye bırakalım. Yulaflar iyice şiştikten sonra kasemize alıp, hemen tüketmeyecekseniz ılındıktan sonra dolaba koyabilirsiniz. Tüketeceğiniz zaman üzerine 1 adet yerli muzu dilimlemeniz yeterli. Seviyorsanız 1 tatlı kaşığı kadar chia tohumu ve tarçın ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
Bu sefer yulafımı akşamdan hazırladım. Çünkü pişirerek yaptım. Tencereye yulafları koyduktan sonra 1 su bardağı sütü ekleyerek pişirelim. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, beklemeye bırakalım. Yulaflar iyice şiştikten sonra kasemize alıp, hemen tüketmeyecekseniz ılındıktan sonra dolaba koyabilirsiniz. Tüketeceğiniz zaman üzerine 1 adet yerli muzu dilimlemeniz yeterli. Seviyorsanız 1 tatlı kaşığı kadar chia tohumu ve tarçın ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder