Sizde hafta sonlarınızı değişik lezzetlerle renklendirmek isteyenlerden misiniz? Size çok güzel bir tarifim var.
Tarif (6 kişilik)
1 kg çimçim karides
1 paket mürekkep balıklı spagetti
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
Yapılışı:
- Öncelikle suyumuzu kaynatıp, haşlamak için karideslerimizi ekliyoruz. karidesleri 4-5 dakika haşlayıp alıyoruz.
- Daha sonra karideslerimizi temizliyoruz. (Burda yakınlarınızdan yardım almanızı tavsiye ederim :))
- Temizleme işimiz bittiyse makarnamızı haşlamaya başlayabiliriz. Bu makarnayı haşlamak için değişik bir şey yapmaya ihtiyacımız yok. (10-15 dk halamak yeterli olacaktır.) makarnayı süzüp, 1/2 su başladığı haşlama suyumuzu kenara alıyoruz.
- Tencereye yağımızı ekledikten sonra arpacık soğanlarımızı ve doğradığımız sarımsağımızı ekleyip biraz soteliyoruz. Daha sonrada küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyip soteleme işlemimizi bitiriyoruz.
- Tuz, karabiber, kekik, kırmızı biberimizi yine damak zevkimize göre ekliyoruz.
- Haşladığımız makarnayı ve 1/2 bakar kadar da haşlama suyumuzu sosumuza ilave ediyoruz. Burada karidesleri ezmemek için iki kaşık yardımıyla karıştırmanızı öneririm.
- Üzerine isteğe göre rende kaşar, ceviz, maydanoz veya yeşillikler ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Bu lezzetli öğünüzü ertesi gün bol aktiviteyle dengelemeyi unutmuyoruz! :)
Diyetisyen Tuğçe Göktürk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder